> Farvandsudsigten
          > Forsiden
          > Coast trekking
          > Vragdyk
          > Stranddyk
          > Nat- og naturdyk
          > Positioner
          > Havne
          > WGS 84 - lauget
          > Projekt Århus Bugt
          > Luftpåfyldning
          > Bliv Sportsdykker
          > Links
          > Webmaster
 

EbeltoftBønnerup
Grenå
Øer
Ebeltoft
Nappedam
Knebel
Skødshoved


Ebeltoft Skudehavn
56:11,47N 10:40,01E

*Klublokalet er åbent for gæstesejlere.
*Der er toilet- og badefaciliteter i begge ender af havnen.
*
Kiosken på havnen har ingen faste åbningstider, men havnen   ligger kun ca. 10 min. gang fra Centrum.

Anduvning:Man sejler op til den grønne tønde, der betegner Sandhagens NW-Iige hjørne, (bemærk: tønden står midt mellem Ahl Hage og Bogens Hoved, ca. 1,1 sm fra land). Herfra styrer man på det SB-mærke, der afmærker Sandhagens N-side. Fra dette mærke styrer man 1040 rv. Dette er også fyrlinien for de 2 røde overét fyr, der leder ind over Pladen. I denne rende er der ikke under 3 m vand. Når man er ca. 100 m fra Fiskerihavnens indsejling, kan man ændre kurs mod S for at komme til Skudehavnens indsejling. Skudehavnen er det sydligste basin. Fiskerihavnen, det midterste bassin, må ikke benyttes af lystbåde. Havnen kan besejles både dag og nat. I havnen ligger man ved hækpæle. Forskellen mellem middelhøjvande og middel-lavvande: 0,3 m. WNWlig storm kan give indtil 1,3 m højvande, ESElig vind indtil 0,9 m lavvande.

Den tidligere havnefoged i Skudehavnen var kendt som meget hjælpsom, men også meget kontant. Når han opkrævede havnepenge, plejede han altid at banke på folks søgelænder med sin stok. En tidlig morgen bankede havnefogeden på hos en svensk sejler. Denne havde så travlt med at komme op for at betale, at han gled i tovværket og måtte en tur i vandet. Resolut hankede havnefogeden op i svenskerens livrem med sin stok, og halede ham op på broen. Det første svenskeren gjorde, da han kom op på broen, var at vise de våde pengesedler frem og råbe "jeg har pengene, jeg har pengene !!! " Postyret havde efterhånden vækket en del andre sejlere, der dog kun overværede den sidste del af optrinnet. Snart gik det rygte, at når havnefogeden kom, skulle man skynde sig at betale uden vrøvl, for ellers ville man lide samme skæbne som svenskeren. Da rygtet nåede op på havnekontoret, måtte havnefogeden og svenskeren rundt og fortælle, at så slem var havnefogeden dog ikke.

Skudehavnen er en moderne lystbådehavn, med alle tænkelige faciliteter. Den meget velholdte havn er omgivet af røde træhuse i svensk skærgårdsstil. De huse, der ikke rummer havnens lokaler, restaurant og forretninger, er indrettet som ferielejligheder. Havnen ligger ca. 10 min. gang fra Ebeltoft By. Ud over det meget velbevarede købstadsmiljø, er her to arbejdende museer, Glasmuseet og fregatten "Jylland".